Najčešća pitanja i odgovori

 

Šta je i čemu služi?


Šta je neophodno za ugradnju?


Da li je za ugradnju i korišćenje neophodna voda i kanalizaciona mreža?


Koliko je često potrebno menjati vodu u SPA kadi?


Može li SPA raditi, zagrejati vodu i koristiti se kada su spoljne temperature u minusu?


Koliki je radni tj. upotrebni vek jedne SPA kade?

Šta je i čemu služi?

SPA kada, jacuzzi ili kod nas odomaćeni naziv đakuzi, masažnı bazen i masažna kada puno je imena za suštinski jedan isti proizvod. Uspešan savremen čovek je pod konstantnim pritiscima i zahtevima, postaje neophodno da se u slobodnim trenucima prepusti relaksaciji i uživanju, a relaksiran vrati svojim svakodnevnim životnim obavezama. Kao što su to naši preci relaksaciju nalazili uz lekovite banjske izvore nama se danas pruža mogućnost da zahvaljujući savremenoj tehnologiji svoje slobodne trenutke provedemo uz prijatne „gejzire” bistre i čiste vode. Udobno zavaljeni na mestu po našem izboru, osluškujući omiljene nam muzičke note, udišući mirise prirodnih aromaterapijskih nota, bilo da je napolju žarko toplo leto ili hladna snežna zima. Vam aje na izbor da li na otvorenom ili zatvorenom prostoru, u vašem vrtu ili na vašoj terasi, u vikend kući ili stambenoj zgradi.

 
Šta je neophodno za ugradnju?

Za samu ugradnju i korišćenje SPA kade-bazena neophodna je betonska podloga i strujni kabl (preseka 3x2,5 ili 5x2,5 380V). Bilo gde iz ove betonske podloge, a u okviru površine same SPA kade izvedite kraj napojnog kabla a u dužini od 4m.

Koristan savet: Naša preporuka je da ta površina, ukoliko je to moguće bude veća za cca 40% od površine SPA kade koju želite instalirati. Objašnjenje za ovu preporuku leži u činjenici da je vrlo lepo i pri tom i veoma praktično zbog održavanja kvaliteta vode, oko SPA kade imat i„pešačku stazu” koju nakon postavljanja SPA, možete prekriti - obraditi „dekingom” ili „sibirskim arišom”.

 
Da li je za ugradnju i korišćenje neophodna voda i kanalizaciona mreža?

Nije neophodna. Da se ne razumemo pogrešno, voda je u osnovi ideje SPA. Ali je nije neophodno dovoditi, prekopavanjima, vodointalaterskim zahvatima i sličnim intervencijama do same SPA kade. Naime kada je zatvoreni sistem i vrlo jednostavno i lako ćete je puniti baštenskim crevom iz Vašeg vrta, najbliže slavine. Na isti način je možete i i prazniti putem brzog ventila-spojke, koji se nalazi ugrađen i obeležen na donjem boku na svakoj našoj SPA kadi. Dakle da rezimiramo slavina u vrtu, bašti, terasi i slivna rešetka na udaljenosti bez problema će rešiti sve.

Koristan savet: Savetujemo, da u cilju očuvanja čovekove okoline, vodu najčešće vratimo zemlji. Ukoliko smo za održavanje vode između dva ciklusa pražnjenja-zamene vode koristili samo ugrađeni „ozone tretman” bez dodataka hemijskih sredstava, najtoplije preporučujemo da vodu iskoristite za zalivanje travnjaka, rastinja. Priroda će Vam biti zahvalna na ovom daru!

 
Koliko je često potrebno menjati vodu u SPA kadi?

Pravi i jedini ispravni odgovor je po potrebi. Iskustva korisnika naših SPA kada rezultiraju najkraćim rokom upotrebe vode od 5 dana i najdužim od 25 dana. Ovde svakako moramo uzeti u obzir faktore koji utiču na ovaj rok, a samo neki od njih su: kvalitet vode, individualno podešavanje ciklusa filtracije i ozonacije vode, redovnost održavanja tj. pranja i zamene mehaničkih filtera, higijenske navike korisnika. Koristan savet: U našem on-line shopu uvek imate dostupna i besprekorna hemijska sredstva za održavanje kvaliteta i čistoće vode na najvišem nivou. Sva sredstva za održavanje su atestirana i proizvedena od strane renomiranih proizvođača.

 
Može li SPA raditi, zagrejati vodu i koristiti se kada su spoljne temperature u minusu?

Svakako ako je nivoom svoje opreme za to predviđen. Konfigurisanje i pravilan izbor nivoa opreme utiče na zadovoljstvo korišćenja i naravno cenu. Npr. nas najviši nivo opreme PRIVILEGE zadovoljava svojom opremom i nudi eksploataciju i u najtežim vremenskim prilikama te temperaturnim rasponima od -5°C do + 50°C.

Koristan savet: Preporučujemo da probate sagledati što realnije svoje potrebe i očekivanja od SPA. Zadovoljstvo nam je ponuditi Vam najveće pakete opreme ali želimo Vas iskreno pozvati na promišljanje koliko će Vam oni zaista biti neophodni. Koliko često ćemo imati temperature oko 0°C, a da o minusnim temperaturama i ne pomišljamo. Drugo, da li nam je neophodan stereo zvučni sistem integrisan na SPA. Zvuči i jeste dobro, ali za približno isti ili sličan iznos možete nabaviti i koristiti nezavisni npr. „JBL” zvučnik, a koji ćete tokom dana kada SPA ne koristite iskoristiti u Vašem domu. Dakle ideja nije da vam plasirmao SPA sa samo sto više opreme, vec da nabavite ono sto vam treba.

 
Koliki je radni tj. upotrebni vek jedne SPA kade?

Upotrebna vrednost tj. planirani radni vek za svaki nas artikal je, uz pravilno održavanje i upotrebu, između 15 i 20 godina. Koristan savet: Redovno čistite mehanički filter na Vašoj SPA kadi. Menjajte ga jednom godišnje. A ako kadu nećete koristiti duži period npr.tokom zimskih meseci, posvetite joj malo više vremena da je pripremite za „zimski san”. SPA će Vam duže trajati, uz beskrajno čistu vodu i bez problema ispuniti pomenuti rok upotrebe 15 - 20 godina. Više detalja možete naži u uputstvu za korišćenje.